VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Warmtepompen

Verwarmen met een warmtepomp is de laatste jaren meer en meer in trek. Niet in de laatste plaats om de duurzame en energie-efficiënte werking ervan. Maar wat is een warmtepomp eigenlijk en hoe werkt het systeem? Welke soorten warmtepompen zijn er en is een warmtepomp een geschikte oplossing in uw situatie?
Lees hieronder alles over de warmtepomp.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiënt systeem dat gratis energie uit de buitenlucht onttrekt en die gebruikt voor verwarming en  koeling van lucht en/of water. Hiermee kunt u uw huis..

Lees meer

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Een warmtepomp is een energie-efficiënte manier om uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Welke voordelen biedt een warmtepomp u als gebruiker? Snel de juiste temperatuur Een groot voordeel van verwarmen..

Lees meer

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiënt, en vooral duurzaam systeem dat energie uit de buitenlucht onttrekt en die gebruikt voor verwarming van lucht en water.  Hoe gaat dit precies in..

Lees meer

Soorten warmtepompen

Warmtepompen zijn er in diverse soorten en maten. Een belangrijk onderscheid kan worden gemaakt met betrekking tot de bron. Maar ook de keuze voor de afgifte is belangrijk. Gebruikt de..

Lees meer

Soorten verwarming (afgiftemogelijkheden)

Met een warmtepomp heeft u diverse verwarmingsmogelijkheden. Verwarming kan plaats vinden via water of via lucht. Ook een combinatie met een lucht-water/lucht warmtepomp is mogelijk. Luchtverwarming De meeste warmtepompen werken volgens het principe van..

Lees meer

Toepassingsmogelijkheden van een warmtepomp

Een warmtepomp is verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en capaciteiten. Hierdoor kunnen ze in uiteenlopende situaties worden toegepast. Zo bestaan er warmtepompen die lucht als bron gebruiken, of water. En..

Lees meer

Duurzaam verwarmen, hoge rendementen

Verwarmen met een warmtepomp gebeurt op een energiezuinige en milieuvriendelijke wijze. Tijdens het verwarmen onttrekt de warmtepomp ‘gratis’ energie uit onze buitenlucht. Maar voordat deze energie ook daadwerkelijk als warmte..

Lees meer

Een warmtepomp met Inverter Technologie

De meeste warmtepompen zijn inverter gestuurde systemen. Met behulp van de inverter technologie past het warmtepompsysteem haar werking zelfstandig aan aan de omstandigheden. Als de door u gewenste temperatuur eenmaal..

Lees meer

Koelen met een warmtepomp

Een warmtepomp kan zowel gebruikt worden verwarmen en om te koelen. Bij het koelen wordt de verwarmingscyclus eenvoudig gezegd omgedraaid.Verwarmen gebeurt door warmte aan de buitenlucht te onttrekken. Via de..

Lees meer

Een warmtepomp in combinatie met ventilatie

Het goed ventileren van een ruimte is onmisbaar! Bij het goed ventileren van een verblijfsruimte komt meer kijken dan alleen het raam open zetten. Zodra het raam weer gesloten is,..

Lees meer

Subsidies voor een warmtepomp

Op warmtepompen zijn subsidies te verkrijgen. Op dit moment worden de nieuwe subsidieregelingen besproken in het Vlaamse parlement. Vraag uw installateur om meer informatie als u subsidie wilt aanvragen op..

Lees meer