VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Samsung introduceert Ventilatiesysteem D erkend door EPBD lijst

Samsung is er als eerste merk in geslaagd een ventilatiesysteem te ontwikkelen met een enthalpie warmtewisselaar die op de goedgekeurde EPBD lijst van de 3 gewesten figureert!  Dit ventilatiesysteem, het Energie Regeneratie Ventilatie (ERV) systeem, is tijdens Batibouw geïntroduceerd.

Lucht verversen met behoud van energie. Dat is wat de Energie Regeneratie Ventilatie (ERV) unit doet. De erkenning op de EPBD lijst is dan ook een logisch gevolg van de uitzonderlijke kenmerken welke deze warmteterugwinning ventilatie units van Samsung bezitten. Een Samsung ERV systeem beperkt in de winter de kosten voor de verwarming van ventilatielucht door de warmte van binnen over te dragen aan verse (koude) toevoerlucht. In de zomer koelt de unit de warmere buitenlucht waardoor de ventilatielucht minder hoeft te worden afgekoeld door de airconditioner. Het energieverlies wordt zo tot een minimum beperkt. Hoe langer de lucht in de wisselaar verblijft, hoe efficiënter de werking. Iedere ruimte kan naar behoefte geventileerd worden door de automatische CO2 gestuurde decentrale ventilatie. Door toepassing van de ERV unit kan er tevens een kleinere capaciteit warmtepomp ingezet worden. 

Samsung ERV units met enthalpie wisselaar voor warmte- én vochtuitwisseling

De Samsung ERV units zijn voorzien van een enthalpie wisselaar. Hiermee wordt behalve warmte ook vocht uitgewisseld. Vochtuitwisseling  zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de woning of een ander gebouw op een aangenaam peil gehouden wordt. Behalve het feit dat de lucht niet droog wordt, heeft dit ook een aantal bijkomende voordelen. Zo kan bij lage temperaturen ook geen vocht aanvriezen op de wisselaar en is bij een buitentemperatuur onder nul graden geen voorverwarming nodig. Niet alleen kost een voorverwarming veel energie, het verlaagt ook het rendement van de wtw unit. Een ander voordeel is dat geen condensvorming plaatsvindt en dus ook geen condensafvoer benodigd is. Hierdoor is de unit op alle mogelijke manieren te installeren.

Gezond binnenklimaat

Warmte en vochtuitwisseling  zijn méér dan comfortabel. Het is voor mensen die gevoelig  zijn voor droge lucht, zeker in winterperiode, van groot belang. De Samsung ERV unit is standaard voorzien van F7 filters. Dit houdt de wisselaar proper en zorgt er voor dat binnen niet alleen frisse maar ook zuivere lucht toegevoerd wordt.

Bekijk hier onze ERV brochure.