VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Samsung introduceert DVM Inverter warmtepomp chiller

Samsung introduceert compacte, energiezuinige en modulair op te bouwen DVM Inverter Warmtepomp ChillerAG015KSVAHH_002_R-Perspective_Silver

Met het verbod op R22 sinds 1 januari 2015 is de vraag naar koudwater-machines die voldoen aan de Europese F-gassen regelgeving enorm toegenomen. Om  hieraan te voldoen ontwikkelde Samsung een nieuwe, compacte, modulair op te bouwen warmtepomp/koudwatermachine: de DVM Inverter Warmtepomp Chiller. De DVM Inverter Warmtepomp Chiller  combineert de voordelen van een traditionele luchtgekoelde chiller met de vapor injectie en inverter capaciteitsregel technologie van een VRF systeem. Het biedt zo een energiezuinig systeem met een ongekend hoog rendement en zeer hoge deellast-rendementen.

Met als uitgangspunten goede vollast- en deellast-rendementen, een nauwkeurige en traploze capaciteitsregeling, comfort en prestatie in een breed werkingsgebied ontwikkelde Samsung de energiezuinige DVM Warmtepomp Chiller. Het systeem is compact en modulair op te bouwen. Een separate koeltoren en machineruimte zijn overbodig. In vergelijking met een conventioneel watergekoeld systeem kan hiermee tot 50% ruimte bespaard worden. Door het significant verlagen van de hoeveelheid koudemiddel voldoet de chiller aan alle huidige en toekomstige EU- regelgeving op dit gebied. Met dit systeem loopt Samsung voorop op het gebied van energiezuinige chillers.

Hoge SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) waarde
Met de nieuwe DVM Chiller is Samsung er in geslaagd een chiller te ontwerpen met een ongekende hoge SEER- waarde van 5,7. Deze waarde wordt bereikt door toepassing van de BLDC inverter scroll compressor. Hiermee wordt ook in deelbelasting een SEER waarde van 5,7 bereikt. De compressor is voorzien van verzadigde-damp en vloeistof Injection Technology waarmee meer dan 82% van de verwarmingscapaciteit bij -20 °C gewaarborgd wordt. De chiller levert hiermee een besparing op de jaarlijkse energiekosten van 36 tot 50% in vergelijking met conventionele systemen.

Eenvoudige installatie en onderhoud
De Samsung DVM Chiller is verkrijgbaar in modules van 42, 56 en 65 kW. Een configuratie van modules is mogelijk tot een maximum van 1.040 kW. Deze modulaire opbouw, met eenheden van maximaal 65 kW vereenvoudigen transport, installatie en onderhoud. Voor installatie is geen kraan nodig, een vrachtlift en heftruck volstaan. Bovendien blijft in geval van een storing van een van de modules de continuïteit van het systeem altijd gewaarborgd.

Breed werkingsgebied
In vergelijking met traditionele koudwatermachines is het werkingsgebied van de warmtepomp chiller zeer breed, zowel in de buitenluchtcondities als in de aanvoerwater- temperaturen.
In koelmodus kan de warmtepomp chiller bij buitentemperaturen tussen de -15°C en 48°C een aanvoerwatertemperatuur tussen de -10°C en 25°C leveren. Bij temperaturen onder de 5 graden is dit glycol gevuld om bevriezing te voorkomen. In warmtepomp modus functioneert het systeem bij buitentemperaturen tussen de -25°C en 43°C en kunnen wateraanvoertemperaturen tussen de 25°C en 55°C  gerealiseerd worden.