VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Nominatie VSK Innovatie Award voor Samsung 360 cassette

VSK logoDe nominaties voor de VSK Awards 2016 zijn bekend. In vier categorieën werden in totaal 12 inzendingen genomineerd. Tijdens de vakbeurs worden de winnaarsbekend gemaakt en de zogenaamde ‘installatie-oscars’ uitgereikt. De nieuwe Samsung 360 cassette is genomineerd in de categorie Design.

De Samsung 360 cassette is de eerste ronde cassette in de wereld zonder uitblaasliniaal. Het volledig ronde design past harmonieus in ieder interieur. De cassette kan geheel vrij als ook ingebouwd geïnstalleerd worden. Een rond LED display laat op een grafische manier de werkingsmodus (horizontaal of verticaal) zien. De ronde 360 cassette is de nieuwe standaard voor de bekende 4-weg cassette.

nieuwe Samsung 360 cassette warmtepompDe vorm -360° rond- zorgt voor een All-way cassette waarbij natuurlijke convectie koudeval voorkomt. Het zorgt voor een gelijkmatige luchtverdeling en het hoogst bereikbare comfortniveau. De luchtstroom van 360 graden maakt optimale airconditioning mogelijk en elimineert de zgn. dode zones. De lucht bereikt iedere (uit-)hoek van de ruimte. De luchtrichting wordt zónder linialen gestuurd. Dit levert  tot 25% meer luchtvolume. Tegelijkertijd zorgt een stuurventilator voor een gecontroleerde luchtstroom in verticale richting. Er wordt een hogere homogene temperatuur bereikt waardoor het comfort verhoogd wordt en er minder sprake is van onnodige opwarming.

De 360 cassette levert een bijdrage aan het energiezuinig maken van gebouwen. Voor alle nieuwbouw geldt 0 op de meter in 2020 en alle bestaande gebouwen worden energieneutraal vanaf 2050. De 360 cassette kan zowel in nieuwbouw als bestaande bouw hiervoor toegepast worden.