VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Ecobouw 2015 lezing: Zonder warmtepomp geen 0 op de meter!

Energie-efficiente werking van een Samsung DVM vrf mini aircoIn de komende jaren gaan we in Nederland grote stappen maken om onze woningen energiezuiniger te maken. Bijna energieneutraal in 2020 en in ieder geval 0 op de meter voor alle nieuwbouw. De afspraak in het Lenteakkoord om de EPC te verlagen naar 0,4 liegt er niet om. Een uitdaging? Jazeker! Maar zeker geen onmogelijke opgave.  Een integrale aanpak van systemen, het slim toepassen van technieken en efficiënt gebruik van energie zorgen voor de optimale voorwaarden om het doel te bereiken. Een mooie rol is hierin weg gelegd voor de luchtwarmtepomp.

Geen energieverspilling

Bij alle gebruikelijke oplossingen om een ruimte te verwarmen of koelen wordt potentiële warmte uit de aarde onttrokken en raken we deze bruikbare energie via wanden, ramen en daken weer kwijt aan de buitenlucht. Energie wordt verspild. De luchtwarmtepomp haalt echter de warmte uit de buitenlucht en creëert een vicieuze cirkel waarbij energie echt nooit verloren gaat. Zelfs bij minus 10 graden Celsius zit er nog voldoende warmte in de buitenlucht en kan een luchtwarmtepomp prima functioneren. En met een simpel buffervat kun je de energie van bijvoorbeeld zonnepanelen efficiënt opslaan.

Dit en nog veel meer inspiratie tijdens de lezing Zonder warmtepomp geen 0 op de meter!  op Ecobouw 2015.

In deze lezing zal Rimme van der Ree, directeur Ambrava / Samsung klimaatbeheersing onder andere ingaan op de rol van de luchtwarmtepomp voor de toekomst van het energieneutrale bouwen, op de slimme manier waarop warmte uit de lucht gebruikt kan worden en op het voorkomen van energieverspilling.
Kom inspiratie opdoen, kennis vergroten of mee-discussiëren hoe met de luchtwarmtepomp 0 op de meter behaald wordt zonder energie te verspillen.

 

Ecobouw 2015:
Datum: 23 september
Tijd lezing: 13.30 – 13.50 uur