VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Wat is een warmtepomp?

verwarmen met een lucht warmtepomp

Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiënt systeem dat gratis energie uit de buitenlucht onttrekt en die gebruikt voor verwarming en  koeling van lucht en/of water. Hiermee kunt u uw huis of bedrijfsruimte op aangename en comfortabele wijze op gewenste temperatuur brengen.

Met een warmtepomp kunt u naast verwarmen ook koelen. Het is precies die dubbele  functie die zo kenmerkend is voor een warmtepomp. Het hele jaar door kunt u gebruik maken van dit systeem: in de winter en in het voor- en najaar om te verwarmen (hoofd- en bijverwarming), in de zomer om de ruimte aangenaam koel te maken en te ontvochtigen.

Waaruit bestaat een warmtepomp?
Bij de installatie van een warmtepomp zijn altijd een buitenunit en minimaal één binnenunit vereist. Dit is het split systeem. De buitenunit kan zelfs tot op grote afstand van de woning geplaatst worden (tot 100 m). Voor bedrijfsmatige oplossingen zijn nog grotere afstanden overbrugbaar. Voor het verwarmen en koelen van meerdere ruimten, bijvoorbeeld een slaapkamer en een woonkamer, zijn de  zogeheten multisystemen een uitkomst. Dit Free Joint Multi systeem bestaat uit één buitenunit, waarop tot wel vijf binnenunits kunnen worden aangesloten. Voor het produceren van warm water, in combinatie met verwarming en koeling in de woning, is het Eco Heating System geschikt. Deze gecombineerde lucht-water/lucht warmtepomp is uitermate geschikt in het proces van energieneutraal bouwen. Voor grote gebouwen en utiliteit biedt Samsung een DVM S warmteterugwinningssysteem.  Overigens is een optimale isolatie van de woning een basisvereiste voor elk verwarmingssysteem om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden.


Wahoge rendementen met een lucht warmtepomp bij lage buitentemperaturent bij lage buitentemperaturen?
Ook bij zeer lage buitentemperaturen (tot -20°C). blijft een warmtepomp hoge rendementen behalen. Er dient uiteraard rekening gehouden te worden bij het ontwerp van de installatie met de specifieke omstandigheden van de woning of het kantoor. Belangrijke parameters zijn onder meer oriëntatie, glasoppervlakte, isolatie, volume en/of geografische ligging. Een selectie van een warmtepomp dient zorgvuldig te gebeuren en er dient geselecteerd te worden op een capaciteit bij een buitentemperatuur van -8°C of lager, afhankelijk van de omstandigheden van de installatie.