VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Verwarmen met airconditioning

Verwarmen en koelen met één systeem
Bij het horen van het woord airconditioning wordt er vaak gedacht aan een systeem dat zorgt voor koeling tijdens de warme zomerdagen. Dat is zeker waar. Maar de meeste airconditioners van tegenwoordig zijn standaard uitgevoerd als warmtepomp en kunnen een ruimte daarmee naast koelen ook zeer snel en energiezuinig verwarmen. Met een warmtepomp kunt u daarom in alle seizoenen genieten van een aangename binnentemperatuur en ook nog eens aanzienlijk besparen op uw energierekening!

Proces van verwarmenhoge rendementen met een warmtepomp en airco
Bij verwarmen met een airconditioner wordt de koelcyclus eenvoudig gezegd omgedraaid. In plaats van het onttrekken van warmte aan de ruimte, wat bij het koelen de kern is, wordt er bij het verwarmingsproces juist warmte onttrokken aan de gratis buitenlucht. Deze energie wordt in het buitendeel opgepompt naar een bruikbaar niveau voor verwarming. Vervolgens wordt deze als nuttige warmte de ruimte ingeblazen.

Bij het verwarmen wordt geen warmte geproduceerd; er is enkel een warmtewisseling van buiten naar binnen. Aangezien de warmte, in plaats van op te wekken, verplaatst wordt, is dit een zeer energie-efficiënte wijze van verwarmen en zijn zeer hoge rendementen haalbaar.Ten opzichte van traditionele verwarming heeft een lucht/lucht warmtepomp dus een groot energetisch voordeel. Een warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en waardeert die op door middel van een compressor en een koelmiddel. Voegen we 1 kW elektrische energie toe aan een warmtepomp, dan produceert de warmtepomp hiermee een verwarmingscapaciteit die ligt tussen de 3 en de 6 kW. De warmtepomp haalt dus (gratis) warmte uit de omgevingslucht.