VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Toepassingsmogelijkheden van een warmtepomp

Een warmtepomp is verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en capaciteiten. Hierdoor kunnen ze in uiteenlopende situaties worden toegepast. Zo bestaan er warmtepompen die lucht als bron gebruiken, of water. En lucht of water als afgiftesysteem. Of het nu gaat om een particuliere woning, een klein kantoorgebouw, een gezondheidscentrum met meerdere ruimten, een leisure center, hotel of grote utiliteit, Samsung biedt in alle gevallen diverse mogelijkheden voor een aangenaam binnenklimaat.

een warmtepomp of airco in woningbouw en slaapkamersParticuliere toepassingen/woningbouw
In de woningbouw wordt veel gebruik gemaakt van een split of een multisplit systeem. Als het om het verwarmen van 1 ruimte gaat, volstaat de combinatie van één binnendeel met één buitendeel. Het multisplit systeem, Free Joint Multi, wordt gebruikt wanneer er meerdere ruimtes verwarmd moeten worden. Bijvoorbeeld een woon- en slaapkamer, of een kantoor en de keuken.

 

een warmtepomp en airco en ventilatie in kantoren

Klein zakelijk gebruik
Niet alleen in de woonomgeving is een gezond en aangenaam binnenklimaat van belang. Ook de werkomgevingverdient een comfortabel klimaat.Voor het klein zakelijk gebruik zijn er diverse opties mogelijk. Een cassettemodel in het plafond, een kanaalmodel die is weggewerkt boven het plafond of een wandmodel aan de muur, Samsung biedt diverse oplossingen. Klik hier voor ons volledige single split assortiment. Ook multisplit systemen kunnen hier uitkomst bieden.

 

warmtepomp, airco en ventilatie in een frisse schoolOnderwijs
Dagelijks wordt in klaslokalen opperste concentratie van leerlingen gevraagd.  Een regelmatige toevoer van frisse zuurstofrijke buitenlucht is hierbij onmisbaar. Vaak ontbreekt het op scholen aan adequate ventilatie, waardoor leerprestaties niet optimaal zijn. Met een WTW (Warmte Terug Win) balansventilatie unit, in combinatie met een warmtepomp, wordt op zeer energie efficiënte wijze de lucht in de ruimte ververst, terwijl de warmte grotendeels behouden blijft. U creëert zeer eenvoudig en op energiezuinige wijze een comfortabel, frisse school, voor leerlingen en medewerkers.

 

een warmtepomp, ventilatie en airco in winkelsRetail
Mensen doen hun aankopen graag in een winkel die hen (warm) welkom heet. Een aangenaam binnenklimaat zorgt ervoor dat een klant zich prettig voelt in een winkel, en er daardoor langer verblijft, dus omzet verhogend is. In een te koude of te warme winkel worden geen kleren gepast. Met een klimaatoplossing van Samsung zijn verwarmen en koelen geïntegreerd in één systeem. Daarnaast kan aan de DVM S warmtepomp een luchtgordijn of ventilatieunit worden gekoppeld, voor een nog completere oplossing.

 

warmtepomp, ventilatie en airco in hotels en utiliteit

Utiliteit & leisure
Zoveel mensen, zoveel klimaatwensen. De ene persoon voelt zich prettig in een ruimte van 22°C, terwijl anderen betere prestaties leveren in een koelere ruimte. Om een comfortabele situatie voor iedereen te realiseren, is een uiterst energiezuinig en duurzaam warmteterugwinsysteem de oplossing. Hiermee kan gelijktijdig verwarmd en gekoeld worden. De warmte die uit ruimten wordt onttrokken (koelen) kan als nuttige warmte worden afgestaan in ruimten waar warmte gewenst is. Een perfecte oplossing voor bijvoorbeeld hotels, grote kantoorpanden, bioscopen, fitness centra.

 

warmtepomp, airco en ventilatie in zorginstellingenZorginstellingen
Praktijkruimten en wachtkamers in een gezondheidscentrum, kamers in een ziekenhuis of een zorginstelling, vragen vaak gelijktijdig een volledig ander binnenklimaat. Waar het in de wachtkamer lekker warm moet zijn, wordt in de druk bezette oefenruimte om koeling gevraagd. Zo kan de huisarts andere klimaatwensen hebben dan bijvoorbeeld de apotheker of tandarts. Een systeem waarbij gelijktijdig wordt gekoeld en verwarmd, en waarbij bestaande warmte onderling uitgewisseld wordt, is hier dé ideale oplossing. Op zeer energie efficiënte wijze creëert u met het gecombineerde warmtepomp- en airconditioningssysteem van Samsung een comfortabel en gezond binnenklimaat voor zowel patiënten als medewerkers.