VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Soorten verwarming (afgiftemogelijkheden)

Met een warmtepomp heeft u diverse verwarmingsmogelijkheden. Verwarming kan plaats vinden via water of via lucht. Ook een combinatie met een lucht-water/lucht warmtepomp is mogelijk.

verwarmen en koelen met een warmtepomp
Luchtverwarming

De meeste warmtepompen werken volgens het principe van de lucht/luchtuitwisseling met als intermediair een koelmiddel in een gesloten kring. Verwarmen gebeurt door warmte aan de buitenlucht te onttrekken. Via de warmtewisselaar wordt lucht in het interieur afgegeven. Een groot voordeel van verwarmen met een lucht warmtepomp is dat de gewenste temperatuur snel wordt bereikt. De warmtepompen beschikken over ingebouwde ventilatoren die voor een snelle en gelijkmatige warmteverspreiding in de woonruimte zorgen. Dat levert een gevoelsmatig aangename warmte op. De luchtcirculatie door de warmtepomp draagt op zich al bij tot een beter leefklimaat. Een meerwaarde is de mogelijkheid om lucht in de woning te zuiveren via ingebouwde filters in de warmtepomp én de mogelijkheid de verwarmingscyclus om te keren om te gaan koelen. Bekijk ons assortiment luchtverwarming hier.

koppeling van een lucht water warmtepomp aan vloerverwarmingVloerverwarming
Door aan de warmtepomp een hydro module te koppelen, kan er op eenvoudige wijze warm water voor onder meer vloerverwarming worden geproduceerd. Eventueel kan hier een opslagvat voor warm water bij worden betrokken. Lees hier meer over de mogelijkheden voor vloerverwarming met een Samsung warmtepomp.Voor toepassingen in de utiliteit biedt de Laag Temperatuur of de Hoog Temperatuur  hydro unit voor DVM S uitkomst.

Radiatoren en ventilatorconvectoren
Een lucht/water warmtepomp kan ook perfect aangesloten worden op radiatoren of convectoren die geselecteerd werden voor lage temperatuursverwarming. Op deze manier is ook in renovatie het toepassen van een koppeling van een lucht water warmtepomp aan radiatoren voor verwarmingwarmtepomp een energiezuinige en efficiënte oplossing. Het volstaat immers om de bestaande hoge temperatuursradiatoren te vervangen door overgedimensioneerde radiatoren of convectoren. Lees hier meer over de mogelijkheden die Samsung biedt voor verwarming via radiatoren en ventilatorconvectoren.

 

een lucht water warmtepomp kan gekoppeld worden voor zwembadverwarmingZwembadverwarming
Een verwarming voor een zwembad is meestal een vrij dure aangelegenheid in het verbruik. Een warmtepomp kan hier echter een serieus voordeel opleveren. De installatie haalt de warmte uit de omgevingslucht en brengt die over op je zwembad- of spawater. Er wordt dus geen warmte gecreërd, maar wel vertransporteerd. De techniek is gelijkaardig aan de techniek die gebruikt wordt in een koelkast of airco. Het is een bewezen economisch en onderhoudsarm systeem. De rendementen kunnen gaan tot meer dan 600% afhankelijk van de condities. Het monobloc systeem van Samsung biedt u mogelijkheden voor zwembadverwarming.

 

met een lucht water warmtepomp kan sanitair warm water worden gemaaktSanitair warm water
Met een lucht/water warmtepomp kunt u naast het produceren van warm water voor vloerverwarming ook zorgen voor sanitair warm water. Door het plaatsen van een boilervat zorgt u voor de opslag van dit warme water. Door het systeem bovendien te voorzien van zonne collectoren wekt u uw eigen warmte op. Het Eco Heating System van Samsung biedt, door toepassing van een buffervat en hydro unit, de mogelijkheid om warm water tot 55°C te produceren en te bufferen.