VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Soorten koeling (afgiftemogelijkheden)

Een standaard airconditioning systeem biedt diverse mogelijkheden voor koeling. De meest voorkomende wijzen van koeling zijn koeling via lucht en koeling via water.

koelen met een airco lucht warmtepompKoeling via lucht
Verreweg de meeste airconditioners werken volgens het principe van de lucht/luchtuitwisseling met als intermediair een koelmiddel in een gesloten kring. Koelen gebeurt door warmte aan de lucht in de ruimte te onttrekken, waardoor deze afkoelt. Via het buitendeel wordt deze overtollige warmte aan de buitenlucht afgegeven. Een groot voordeel van koelen met een lucht airconditioner is dat de gewenste temperatuur snel wordt bereikt.
Bekijk ons assortiment airconditioning hier.

Vloerkoeling
Door aan de airconditioner een hydro module te koppelen, kan er op eenvoudige water voor onder meer vloerkoeling worden geproduceerd. Hiervoor wordt het vloerverwarmingscircuit in de woning gebruikt. Dit systeem staat vaak niet op zichzelf, maar wordt gecombineerd met verwarming. Lees hier meer over de mogelijkheden voor vloerkoeling  met een Samsung warmtepomp.

koelen via radiatoren water warmtepompRadiatoren en ventilatorconvectoren
Een lucht/water airconditioner kan ook aangesloten worden op radiatoren of ventilatorconvectoren die geselecteerd werden voor lage temperatuurskoeling. Op deze manier is ook in renovatie het toepassen van airconditioningsystemen een energiezuinige en efficiënte oplossing. Het volstaat namelijk de bestaande hoge temperatuursradiatoren te vervangen door overgedimensioneerde radiatoren of convectoren. Lees hier meer over de mogelijkheden die Samsung biedt voor koeling via radiatoren en ventilatorconvectoren.