VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Duurzaam verwarmen, hoge rendementen

Verwarmen met een warmtepomp gebeurt op een energiezuinige en milieuvriendelijke wijze. Tijdens het verwarmen onttrekt de warmtepomp ‘gratis’ energie uit onze buitenlucht. hoge rendementen (COP) met een warmtepompMaar voordat deze energie ook daadwerkelijk als warmte kan worden gebruikt, moet het in het buitendeel opgepompt worden naar een bruikbaar verwarmingsniveau. Hiervoor is elektrische energie nodig, die wij moeten betalen. Dit is ongeveer 25% van het totale geleverde verwarmingsvermogen. Een warmtepomp betekent een flinke besparing op energiekosten! Deze zeer efficiënte manier van verwarmen zorgt voor hoge rendementen: rendementen van  400% zijn geen uitzondering. Hiermee is het gebruik van een warmtepomp vele malen efficiënter dan die van een traditioneel gasverwarmingstoestel. In goed geïsoleerde gebouwen kan het gebruik van een warmtepomp als basisverwarming het gasverwarmingstoestel zelfs overbodig maken.

 

een warmtepomp met inverter technologieEnergiebesparende Inverter technologie
De meeste klimaatsystemen zijn voorzien van de innovatieve, modulerende inverter technologie. Deze zorgt ervoor dat het systeem haar werking zelfstandig aanpast aan de omstandigheden. Als de door u gewenste temperatuur eenmaal is bereikt, dan behoudt het systeem deze door op een laag niveau te opereren, waarbij tevens het energieverbruik op een laag pitje wordt onderhouden. Mocht de temperatuur verder gaan afwijken van de gewenste waarde, dan zal het systeem automatisch meer capaciteit gaan leveren en op hoogst mogelijk niveau werken. Dit resulteert in 15% sneller koelen en 50% sneller verwarmen. U merkt niets van schommelingen in temperatuur en geniet constant van een optimaal comfort met minimale energiekosten.

 

COP of rendement
Een van de bijzondere eigenschappen van een warmtepomp is dat een rendement gehaald wordt van meer dan 100%. Het toevoegen van 1 kW elektrische energie (of arbeid) levert een thermisch rendement op van 3 tot 6 kW, afhankelijk van de omstandigheden. Het rendement wordt weergegeven door middel van een factor COP genaamd (Coëfficiënt Of Performance). Hoe hoger de C.O.P. bij gegeven condities hoe lager het verbruik. Zo betekent een COP getal van 4 dat de warmtepomp voor 1 kW aan elektrische energie 4 kW aan warmte oplevert. Dit is gelijk aan een rendementen van 400%. Bij gewone elektrische verwarming is het rendement vaak ‘slechts’ 100%. Samsung warmtepompen leveren stuk voor stuk een top rendement op.

Volgens de Europese norm EN14511 dient deze weergegeven te worden bij brontemperatuur 7°C en afgiftetemperatuur 20°C voor lucht/lucht warmtepompen, en bij brontemperatuur 7°C en afgiftetemperatuur 35°C voor lucht/water warmtepompen.