VRAGEN? Samsung Warmtepompen 03.324.38.88
Samsung  
Energiesparen.be
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Een warmtepomp in combinatie met ventilatie

Het goed ventileren van een ruimte is onmisbaar! Bij het goed ventileren van een verblijfsruimte komt meer kijken dan alleen het raam open zetten. Zodra het raam weer gesloten is, is na een goed half uur de frisse lucht alweer verdwenen en hopen vocht en ongewenste stoffen zich opnieuw in de ruimte op. Dit kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, astma en allergische reacties. Mechanisch ventileren met warmteterugwinning (balansventilatie) is hierbij veruit de beste optie. De afgezogen lucht uit de ruimte geeft via een warmtewisselaar zijn warmte en vocht af aan de verse toevoerlucht, waardoor heel wat energie bespaard wordt.

Warmtepomp en ventilatiesysteem geïntegreerd
De combinatie van een lucht/lucht warmtepomp met een ventilatiesysteem met warmteterugwinning is een rendabele totaaloplossing voor de conditionering van uw woning of bedrijf. Op een eenvoudige manier wordt uw warmtepompinstallatie uitgebreid met een ventilatiesysteem waardoor de installatiekosten geoptimaliseerd worden. Twee systemen die gebaseerd zijn op de verplaatsing van lucht worden geïntegreerd. Het spreekt vanzelf dat dit qua installatiekosten voordeliger uitkomt dan de combinatie van een klassiek verwarmingssysteem (een CV ketel + radiatoren) met een apart mechanisch ventilatiesysteem waarvoor aparte luchtkanalen moeten voorzien worden.Elke Samsung warmtepomp kan probleemloos gekoppeld worden aan het compacte Samsung ERV systeem (Energie Regeneratie Ventilatie-systeem) met warmteterugwinning.

Het ERV systeem van Samsung voorziet in een constante luchtkwaliteitSamsung ERV wtw ventilatie unit voor balansventilatie
In grote bedrijfsgebouwen, en met name ook in scholen, zitten er heel wat schommelingen op de ventilatiebehoefte. Door gebruik te maken van de optionele CO2 sensor is het mogelijk behoefte-afhankelijk te ventileren en zo energie te besparen. Het CO2 gehalte van de aangezogen lucht wordt constant gemeten. Indien het niveau hoger wordt gaat de ventilator automatisch in een hogere stand draaien. Uitsluitend de hoeveelheid lucht die benodigd is om het CO2 niveau op een aanvaardbaar niveau te houden wordt geventileerd. Bij lage ventilatiehoeveelheden is het rendement van de ERV-unit aanzienlijk hoger. Ook bij een rendement van 75% dient het restant van 25% nog steeds opgewarmd te worden. Het is verspilling van energie om dit onnodig te doen.